Ανοσοποιητικό Σύστημα. Φυσικοί Τρόποι Ενίσχυσης.

Ανοσοποιητικό Σύστημα. Φυσικοί Τρόποι Ενίσχυσης.

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού μας! Αντιμετωπίζει βακτήρια και ιούς και η ενίσχυσή του, ειδικά τη χειμερινή περίοδο, είναι σημαντική! Υπάρχουν φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος που μπορούμε να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε και με αυτό τον τρόπο να υιοθετήσουμε και έναν πιο υγιή τρόπο ζωής!Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού μας! Αντιμετωπίζει βακτήρια και ιούς και η ενίσχυσή του, ειδικά τη χειμερινή περίοδο, είναι σημαντική! Υπάρχουν φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος που μπορούμε να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε και με αυτό τον τρόπο να υιοθετήσουμε και έναν πιο υγιή τρόπο ζωής!

  • Ο καλός ύπνος (7 συνεχόμενες ώρες κατά μέσο όρο για τους ενήλικες) βοηθά τον οργανισμό μας να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να «συγκεντρώσει» πολύτιμη ενέργεια.
  • Η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους συμβάλλει στην καλή λειτουργία των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού μας και μας προστατεύει από νοσήματα όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση και διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις.
  • Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γιατί περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που «υποστηρίζουν» την άμυνά του.
  • Η διαχείριση του άγχους, όσο αυτό είναι δυνατό για τον καθένα μας, ενδυναμώνει και αυτή το ανοσοποιητικό σύστημα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι διαχείρισης του άγχους, όπως για παράδειγμα η φυσική άσκηση, η κοινωνικοποίηση, μία δημιουργική απασχόληση/ χόμπι είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορούν να μας προσφέρουν ηρεμία και χαρά.
  • Η ένταξη της άσκησης στη ζωή μας, σύμφωνη πάντα με τις ιδιαιτερότητες και τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε οργανισμού, έχει ούτως ή άλλως σημαντικά οφέλη για την υγεία μας γενικά, ανάμεσα στα οποία είναι και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
  • Ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ και η αποφυγή ή διακοπή του καπνίσματος είναι παράγοντες πρόληψης για  την υγεία της καρδιάς  και του οργανισμού γενικά, ενώ παράλληλα η αποφυγή και διακοπή τους, αντίστοιχα, συμβάλουν στην άμυνα του οργανισμού μας.
.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software