ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΠΛΑΧΝΙΚΟ ΛΙΠΩΔΗ ΙΣΤΟ 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Πανεπιστημίου BEN – Gurion, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: έμφαση στις πράσινες φυτικές τροφές > πράσινο τσάι, ελαιόλαδο, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, πράσινα λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί και ψάρια, ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ τον σπλαχνικό λιπώδη ιστό (κοιλιακό λίπος), που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα και είναι εξαιρετικά επιβλαβής για την υγεία μας, γιατί συνδέεται με την ανάπτυξη πολλαπλών καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου, όπως η  υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία και ο διαβήτης τύπου 2. 

Αυτό επιτυγχάνεται γιατί η πράσινη Μεσογειακή Διατροφή αποτελείται από πολυφαινόλες: πολύ ισχυρά προστατευτικά  μόρια με σημαντική αντιοξειδωτική δράση που συμβάλλουν στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, μειώνουν τη φλεγμονή στο έντερο και βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. 

Σύμφωνα με την έρευνα,  η Πράσινη Μεσογειακή Διατροφή (περισσότερη έμφαση στα φυτικά τρόφιμα, σε σχέση με την τυπική Μεσογειακή Διατροφή)  μείωσε το σπλαχνικό λίπος ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από την τυπική Μεσογειακή Διατροφή.   

Προηγούμενες έρευνες σε δείγματα – ομάδες πληθυσμού που κατανάλωναν τρόφιμα Μεσογειακής Διατροφής και σε ομάδες πληθυσμού  που κατανάλωναν τρόφιμα Πράσινης Μεσογειακής Διατροφής, στα πλαίσια της οποίας περιλαμβάνονται και 3-4 ΚΟΥΠΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, έδειξαν ότι η Πράσινη Μεσογειακή Διατροφή  παράγει καλύτερα καρδιομεταβολικά αποτελέσματα. Τα άτομα που την ακολούθησαν είχαν περισσότερη βελτίωση σε αρκετούς παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την καρδιά, όπως μείωση σωματικού βάρους, χοληστερόλη και αρτηριακή πίεση. 

Συμπερασματικά, αντιλαμβανόμαστε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι τελικά μία ισχυρή βάση για οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους για λόγους υγείας και ότι η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε είναι το ίδιο, αν όχι και περισσότερο, σημαντική με τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε! Σε αυτά τα πλαίσια,  χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι τρόφιμα με θρεπτικά συστατικά όπως οι πολυφαινόλες διαφοροποιούν τα λιποκύτταρα. Τελικά, η απώλεια βάρους είναι ένας σημαντικός στόχος μόνο αν συνοδεύεται και από μείωση του λιπώδους ιστού. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.medscape.com/viewarticle/984931 

 

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software