ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Σεπτέμβριος 2023.
Μήνας Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς (29.09.2023)
Κοινωνικές Δράσεις ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.
Ένας μήνας, γεμάτος… καρδιά!

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας της καρδιάς!
Το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. τίμησε με την καρδιά του την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, με ένα δυναμικό σύνολο κοινωνικών δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

⦁ «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.» - Κόρινθος – Διοργάνωση & Υλοποίηση ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.
⦁ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ» - Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ – ΜΕΤΣ –
Συμμετοχή ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.
⦁ «ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» - Δήμος Χαϊδαρίου και Αγ. Δημητρίου – Διοργάνωση & Υλοποίηση ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.
⦁ «ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ & ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ» - Δήμος Άρτας –
Συμμετοχή ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.
⦁ «ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΟΜΟΝΟΙΑΣ» - Αθήνα – Πρωτοβουλία ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. με τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων

⦁ «ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ» - Κόνιτσα

- Διοργάνωση & Υλοποίηση ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. // Οκτώβριος 2023, κάθε μήνας, μήνας καρδιάς!
Στόχος του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για την αναζήτηση επιστημονικής, έγκυρης γνώσης για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. είναι το πρώτο Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού Χαρακτήρα που την προσφέρει, ήδη από την ίδρυσή του, δωρεάν σε όλους, με κατανοητό τρόπο! Με έμφαση στην αξία της πρόληψης, το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και πραγματοποίησε και συμμετείχε σε μία σειρά Κοινωνικών Δράσεων, με άξονα πάντα την Ιπποκράτειος Αρχή: “Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν»!

Η δραστηριοποίηση ξεκίνησε με την «ΟΔΟ ΚΑΡΔΙΑΣ» , στην Κόρινθο, τον 4ο σταθμό της συγκεκριμένης κοινωνικής δράσης, που εστιάζει στα οφέλη της συστηματικής άσκησης στην υγεία της καρδιάς, προτείνοντας μία θετική εκκίνηση με την άσκηση του περπατήματος και μήνυμα: “Περπατάμε μαζί. Φροντίζουμε την καρδιά μας. Αλλάζουμε τρόπο ζωής.» Σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων.
Το Πρόγραμμα των δράσεων συνεχίστηκε με την υποστήριξη του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. , προσφέροντας δωρεάν επιστημονικό ενημερωτικό υλικό για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους τρόπους αποφυγής τους, στην κοινωνική δράση «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ», που διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (Σ.ΠΑ.Κ.Ε), με την υποστήριξη και του Δήμου Αθηναίων.
Το τελευταίο 10ημερο του Σεπτεμβρίου, το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας διοργάνωσε και υλοποίησε: «ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» , με σκοπό τον προσδιορισμό του Καρδιαγγειακού Κινδύνου με βάση Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, στους Δήμους Χαϊδαρίου και Αγ. Δημητρίου, υπό την αιγίδα των Δήμων, με την επιστημονική συνδρομή της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Eπίσης, πλαισίωσε την Κοινωνική Δράση της 1ης και 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας Άρτας – Κέντρο Υγείας Άρτας – 6η Δ.Υ.Πε. – Υπουργείο Υγείας «ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ» με ταυτόχρονη ενημέρωση των πολιτών για την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης της νόσου, με την προσφορά έντυπου ενημερωτικού υλικού για τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων και τους τρόπους αποφυγής τους!

Οι δράσεις του μήνα της καρδιάς ολοκληρώθηκαν με τη συμβολική φωταγώγηση του σιντριβανιού της πλατείας Ομονοίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων.


Για το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. όμως κάθε μήνας είναι μήνας καρδιάς, γι’ αυτό και συνεχίζει και τον Οκτώβριο, με τη δράση του «ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ» της Ελλάδας, πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη για τακτικό ιατρικό έλεγχο, στα πλαίσια της πρόληψης για τη φροντίδα της καρδιαγγειακής τους υγείας! Mε τη συνεργασία του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας.
Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. πραγματοποιείται 3, 4, και 5 Οκτωβρίου, με την ευγενική χορηγία της Lotus Shipping Company Limited.

ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. www.elikar.gr
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ.
ΠΡΟΛΗΨΗ.
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software