ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

                   
                                                                                                                                                                                                                                       
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ«ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ»ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ 

Η σημασία του τακτικού καρδιολογικού ελέγχου για την πρόληψη και παρακολούθηση της καρδιαγγειακής υγείας!

Δίπλα στον άνθρωπο, όπου κι’ αν βρίσκεται.

Στο δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο που υλοποίησε το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.  στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του απομακρυσμένου χωριού Γρανίτσα, του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, με τη συνεργασία του Δήμου, εξετάστηκαν περισσότεροι από 100 συνάνθρωποί μας, ηλικιακού εύρους: από 23 έως 80 ετών. Οι εξεταζόμενοι «έδωσαν» πλήρες ατομικό αναμνηστικό, καθώς και οικογενειακό ιστορικό καρδιαγγειακού κινδύνου και αιφνίδιου θανάτου.  Ο καρδιολογικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από επιστημονικούς συνεργάτες του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, ιατρούς καρδιολόγους και περιλάμβανε ηλεκτροκαρδιογράφημα 12 απαγωγών, διαθωρακικό υπερηχοκαρδιογράφημα και μέτρηση αρτηριακής πίεσης.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι κατά τον καρδιολογικό έλεγχο διαπιστώθηκαν νέες διαγνώσεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση, σε ποσοστό 19,8%. Οι εξεταζόμενοι ασθενείς που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και έχοντας επιστημονική ενημέρωση για την νέα διάγνωση, θα έχουν τη δυνατότητα να φροντίσουν ακόμα περισσότερο την υγεία τους, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη διάγνωσή τους και να συνεχίσουν να ζουν με ασφάλεια και ποιότητα ζωής. Αυτή η παράμετρος, ανάμεσα και στα υπόλοιπα σημαντικά ιατρικά ευρήματα του καρδιολογικού ελέγχου, μέσω των δεδομένων που συνελέγησαν, προσδίδει και τη μεγαλύτερη αξία στην Κοινωνική αυτή Δράση του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. και αποτελεί και έναν από τους κύριους λόγους διενέργειάς της τα τελευταία δυο χρόνια! Γιατί το επίκεντρο του Κοινωνικού Έργου του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. είναι πάντα ο άνθρωπος, όπου κι’ αν βρίσκεται!

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΑΒΒΟΤΤ και το τμήμα των Δομικών Παθήσεων Καρδιάς για την ευγενική τους υποστήριξη στη δράση αυτή του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. Η ΑΒΒΟΤΤ που λειτουργεί εδώ και 75 χρόνια με επιτυχία στη χώρα μας, έχει στόχο με τα προϊόντα της να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε κάθε ηλικία και στάδιο της ζωής τους. ΜΑΖΙ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software