ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ»

28 & 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Για το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας η μεγαλύτερη αξία σε μία Κοινωνική Δράση είναι η ουσιαστική προσφορά στον συνάνθρωπο. Κατά τη διενέργεια του Δωρεάν προληπτικού Καρδιολογικού Ελέγχου στους κατοίκους των όμορων χωριών της Μάνης που υλοποίησε το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. στις 28 και 29 Νοεμβρίου με τη συνεργασία του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και του Διευθυντή του κ. Α. Μαριόλη, καταφέραμε να επιτύχουμε το σκοπό του έργου μας της προσφοράς στον άνθρωπο, γεγονός που μας γέμισε συγκίνηση και χαρά!

O καρδιολογικός έλεγχος που υλοποιήθηκε, βοήθησε στη βελτίωση της υγείας του 10% από το σύνολο των εξετασθέντων. Οι ασθενείς αυτοί χρειάζονταν επείγουσα περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση, η οποία και δρομολογήθηκε κατάλληλα, άμεσα! Σε αυτά τα πλαίσια, κατέστη δυνατόν να οδηγηθεί και η οικογένειά τους σε πιο αποτελεσματική πρωτογενή πρόληψη.

Εξαιρετικά σημαντικά ήταν και τα υπόλοιπα, συνολικά, ευρήματα του ελέγχου που διενεργήθηκε με ιατρικό εξοπλισμό, από επιστημονικούς συνεργάτες γιατρούς καρδιολόγους του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. Μέσω των δεδομένων που συνελέγησαν και των ιατρικών ζητημάτων που ανευρέθησαν, αναδείχθηκε η σημασία του τακτικού ιατρικού ελέγχου, τόσο για την πρόληψη όσο και για την παρακολούθηση της καρδιαγγειακής υγείας σε επίπεδο πληθυσμού.

Οι εξεταζόμενοι έδωσαν πλήρες ατομικό αναμνηστικό, καθώς και οικογενειακό ιστορικό καρδιαγγειακού κινδύνου και αιφνιδίου θανάτου, ενώ υπεβλήθησαν σε ηλεκτροκαρδιογράφημα 12 απαγωγών, διαθωρακικό υπερηχοκαρδιογράφημα και μέτρηση αρτηριακής πίεσης.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΑΒΒΟΤΤ και το τμήμα των Δομικών Παθήσεων Καρδιάς, για την ευγενική τους υποστήριξη στη δράση του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. Η ABBOTT που λειτουργεί 75 χρόνια με επιτυχία στη χώρα μας, έχει στόχο με τα προϊόντα της να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε κάθε ηλικία και στάδιο της ζωής τους.                                                                           ΜΑΖΙ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.

e-genius.gr ...intelligent web software