ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΤΡΙΠΟΛΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2022. ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!

ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΤΡΙΠΟΛΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2022. ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!

H δράση «Οδός Καρδιάς» είναι μία ιδέα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, που απευθύνεται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να τους ενημερώσει για τα αποδεδειγμένα, ιατρικά, οφέλη του περπατήματος στην υγεία της καρδιάς μας και γενικότερα του οργανισμού μας. Η ιδέα που έγινε ενέργεια αφορά σε ένα συμβολικό περπάτημα μίας διαδρομής, της διαδρομής της «Οδού Καρδιάς», με κεντρικό μήνυμα: «Aσκήσου στην Οδό Καρδιάς, στην πόλη σου». Ξεκίνησε από την Τρίπολη, την πρώτη πόλη που υποδέχθηκε φιλόξενα τη δράση, υπό την αιγίδα του Δήμου και με τη συνεργασία της Καρδιολογικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Οι πολίτες της Τρίπολης αγκάλιασαν ένθερμα την πρωτοβουλία του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πόλη τους το Σάββατο 4 Ιουνίου και περπάτησαν μαζί μας τη διαδρομή της καρδιάς, στη φύση. Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας που εδώ και 30 χρόνια τώρα πληροφορεί έγκυρα και αξιόπιστα το κοινό για όλα τα θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων και όχι μόνο, ενημέρωσε τους πολίτες της πόλης για τα αποδεδειγμένα οφέλη της άσκησης του περπατήματος, που είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και δεν χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό ή προπόνηση, προλαμβάνει και κάνει καλό στο σώμα και την ψυχή. Η επιλογή να γίνεται η συμβολική αυτή διαδρομή σε φυσικό περιβάλλον, με αφετηρία μία ημέρα πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος (05/06/2022), δίνει επίσης και το μήνυμα της ανάγκης προστασίας του περιβάλλοντος, που καλούμαστε όλοι να φροντίσουμε ενεργά, τώρα και στο μέλλον. Με στόχο η δράση της «Οδού Καρδιάς» να φιλοξενηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, φέτος υποδεχθήκαμε το καλοκαίρι κάνοντας την αρχή να αλλάξουμε τρόπο ζωής! Η υγεία είναι τρόπος ζωής!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2022.

Η ιδέα της ενέργειας είναι μία πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να το ενημερώσει για τα πολλά και σημαντικά οφέλη που έχει το περπάτημα για την υγεία μας. Ο Δήμαρχος της πόλης κος. Κ. Τζιούμης, η Αντιδήμαρχος κα. Ε. Καρούντζου και όλο το Διοικητικό δυναμικό του Δήμου Τρίπολης, υπό την αιγίδα του οποίου υλοποιήθηκε η δράση, σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, «περπάτησαν» πρώτοι στο δρόμο της καρδιάς, δίπλα στους πολίτες, κάνοντας την αρχή μαζί μας! Τη δράση «άνοιξε» η Αντιδήμαρχος της Τρίπολης, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος, που αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Ε.ΛΙ.ΚΑΡ. και στο όραμα και το έργο του ιδρυτή του, αείμνηστου Καθηγητή Παύλου Τούτουζα. Ο κος. Τζιούμης τόνισε την ανάγκη για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με διατροφή και άσκηση, για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενώ, από την πλευρά του, ο Καθηγητής Καρδιολογίας κος. Κώστας Τούτουζας, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, τόνισε το μήνυμά της: «Ασκήσου στην Οδό Καρδιάς, στην πόλη σου» και την προσπάθεια να προαχθεί η άσκηση, ιδιαίτερα στον γυναικείο πληθυσμό που στατιστικά αθλείται λιγότερο. Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας ξεκίνησε από την Τρίπολη, μία πόλη με ανεπτυγμένη καρδιολογική κοινότητα, στοχευμένα μία ημέρα πριν τον εορτασμό της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ώστε να συνδυαστούν τα οφέλη της καρδιάς μας από το περπάτημα και ταυτόχρονα η αποφυγή ρύπανσης του περιβάλλοντος και σκοπεύει να συνεχίσει με την «Οδό Καρδιάς» και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software