ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΘΗΒΑ

ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΘΗΒΑ

elikar

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΡΑΣΗ: «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ»
ΔΑΣΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ – ΘΗΒΑ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ dimosthivaiwn

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ‘ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ’ του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας στη Θήβα, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου. Ο κόσμος της Θήβας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. και του Δήμου Θηβαίων, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η δράση και την αγκάλιασε ένθερμα με τη συμμετοχή του! Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, περπατήσαμε μία συμβολική διαδρομή μερικών χιλιομέτρων στη φύση, στο πανέμορφο δάσος Μοσχοποδίου της Θήβας, με το μήνυμα να εντάξουμε τη συστηματική άσκηση του περπατήματος στη ζωή μας, για να φροντίσουμε την υγεία της καρδιάς μας!

Η πόλη της Θήβας ήταν ο δεύτερος σταθμός της δράσης του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ., μέσα σε λίγους μήνες, που έχει στόχο να θεσμοθετήσει τη συγκεκριμένη ενέργεια, για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει επιστημονικά τον κόσμο για τα οφέλη της άσκησης ως έναν από τους σημαντικούς παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, ώστε να την εντάξει στην καθημερινότητά του. Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος έχει όχημα την άσκηση του περπατήματος, γιατί είναι εύκολη και κατάλληλη για όλους, ευεργετική για την υγεία και ευχάριστη, καθώς δίνει τη δυνατότητα της επαφής με τη φύση.

Την εκδήλωση στην Θήβα καλωσόρισε ο Δήμαρχος κος Γεώργιος Αναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη της άσκησης του περπατήματος και ευχαρίστησε το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας για την πρωτοβουλία της ενέργειας.

Στην «ΟΔΟ ΚΑΡΔΙΑΣ» παρευρέθηκε, στον τόπο καταγωγής του και ο Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ κος Κωνσταντίνος Π. Τούτουζας, ο οποίος βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από το Δήμο, για την προσφορά του στην Επιστήμη της Καρδιολογίας.

Επίσης, παρευρέθησαν και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών κος Γ. Παπασπύρου, ο Πρόεδρος του ΔΟΘ κος Στ. Καλαμιώτης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κα Φ. Πρωτόπαπα, ο Συντονιστής Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος Γ.Ν. Θήβας κος Εμ. Σκουμπουρδής, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας, παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Σύλλογος Δρομέων Μαραθωνοδρόμων Υγείας Θήβας που καθοδήγησε εθελοντικά τη διαδρομή στο δάσος.

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software