Μεσημεριανός ύπνος & καρδιά.

Μεσημεριανός ύπνος & καρδιά.

- Ο ύπνος θεωρείται ευρέως ότι είναι μια διαδικασία αναζωογόνησης και αποκατάστασης για ολόκληρο τον οργανισμό. Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας είναι πολύ δραστήριος, ενώ ενεργοποιείται μια πολύπλοκη δραστηριότητα των αυτόνομων καρδιαγγειακών μηχανισμών.
- Ο μεσημεριανός ύπνος συγκεκριμένα έχει συσχετισθεί όμως και με την καρδιαγγειακή νόσο (στεφανιαία νόσο, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, νόσο των αρτηριών του σώματος), με την καρδιακή ανεπάρκεια, με την εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής, με το σακχαρώδη διαβήτη και με την παχυσαρκία.
- Πότε ωφελεί ο μεσημεριανός, αλλά και ο νυχτερινός ύπνος και πότε βλάπτει την καρδιά και τα αγγεία μας;
- Για τον μεσημεριανό ύπνο, η ιδανική διάρκεια είναι 30-45 λεπτά, μέχρι 1 ώρα. Καλύτερα 1 με 2 φορές/εβδομάδα. Συστήνεται, ως αναπλήρωση του νυχτερινού ύπνου, όταν αυτός είναι λιγότερος από 6 ώρες.
Για τις φάσεις του ύπνου γενικά, τη διάρκειά του, την αναπλήρωση του νυχτερινού ύπνου με τον μεσημεριανό και τι είναι ιδανικό για τον μεσημεριανό ύπνο, διαβάστε περισσότερα εδώ:
www.drive.google.com/file/d/1e5l0iZIAeELQwf4_5UEpuDNY9VIWYmUW/view 

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software