Τα οφέλη της κολύμβησης στην υγεία της καρδιάς.

Τα οφέλη της κολύμβησης στην υγεία της καρδιάς.

Το κολύμπι είναι μία αερόβια άσκηση που ασκεί όλους τους μύες του σώματος και μπορεί να «ενισχύσει» την καρδιά, γιατί διευκολύνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Το καθημερινό κολύμπι, διάρκειας μισής ώρας, βελτιώνει την αντοχή μας και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης HDL στο αίμα, ενώ συμβάλλει στην βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, χωρίς να «πιέζει» ή να «καταπονεί» τις αρθρώσεις και τους μύες.Το κολύμπι είναι μία αερόβια άσκηση που ασκεί όλους τους μύες του σώματος και μπορεί να «ενισχύσει» την καρδιά, γιατί διευκολύνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Το καθημερινό κολύμπι, διάρκειας μισής ώρας, βελτιώνει την αντοχή μας και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης HDL στο αίμα, ενώ συμβάλλει στην βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, χωρίς να «πιέζει» ή να «καταπονεί» τις αρθρώσεις και τους μύες.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσουμε στην έναρξη, την περιοδικότητα και το ρυθμό της συγκεκριμένης άσκησης θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον θεράποντα γιατρό μας, ειδικά στην περίπτωση που τυχόν αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγείας και να προχωρήσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του.

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software