Η Αξία του Προληπτικού Καρδιολογικού Ελέγχου

Η Αξία του Προληπτικού Καρδιολογικού Ελέγχου

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα (στεφανιαία νόσος, αγγειακή εγκεφαλική νόσος, περιφερική αγγειοπάθεια) αποτελούν το πρώτο αίτιο απώλειας ζωής στις προηγμένες δυτικές κοινωνίες. Πρόκειται για νοσήματα στα οποία κοινό αίτιο είναι η αθηροσκλήρωση των αγγείων.

 Οι σημαντικότεροι παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση της αθηροσκλήρωσης και την εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι:

1. Αρτηριακή υπέρταση (αυξημένη αρτηριακή πίεση). 

2. Υπερλιπιδαιμία (αυξημένη χοληστερίνη).

 3. Σακχαρώδης διαβήτης (αυξημένο σάκχαρο). 

4. Χρόνια νεφρική νόσος (νεφρική ανεπάρκεια). 

5. Κάπνισμα.

 6. Παχυσαρκία. 

7. Καθιστική ζωή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ «ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ»:

www.drive.google.com/file/d/1RSn36KJmt-t5Mw9hHzVh6I0nLkep2yz0/view

Η αξία της προληπτικής καρδιολογίας έγκειται στην προστασία των ατόμων από την εμφάνιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. H λήψη του ιστορικού, η κλινική εξέταση και πραγματοποίηση των κατάλληλων διαγνωστικών εξετάσεων, στα πλαίσια της πρόληψης, μπορεί να αξιολογήσει τον ενδεχόμενο κίνδυνο που διατρέχει τυχόν ο ασθενής να εμφανίσει μελλοντικά καρδιαγγειακό επεισόδιο και να τον προστατεύσει με κατάλληλη συμβουλευτική, υγιεινοδιαιτητική ή φαρμακευτική παρέμβαση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού, καθώς κάθε οργανισμός και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Παράλληλα, η υιοθέτηση ενός περισσότερο υγιεινού τρόπου ζωής προστατεύει τους ασθενείς από την πιθανή εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.



e-genius.gr ...intelligent web software