ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ

ELIKAR_logo_circles.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ 

ΔΡΑΣΗ: «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022                                       

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ          logo thiva full

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου κάνουμε κάτι για μας. Φροντίζουμε την καρδιά μας, φροντίζουμε την υγεία μας, αλλάζουμε τρόπο ζωής! 

Συναντιόμαστε στο Θέατρο Μοσχοποδίου στις 12:00 π.μ. για να περπατήσουμε όλοι μαζί μία συμβολική διαδρομή στο δάσος της πόλης, τη διαδρομή της «ΟΔΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ».  

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας συνεχίζει την δράση του «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΑΖΙ. ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ» με σταθμό την πόλη της Θήβας, με την ένθερμη υποδοχή του Δήμου Θηβαίων, που «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία του Ιδρύματος και την έθεσε υπό την αιγίδα του.

Με αυτή τη δράση του το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει για τη μεγάλη σημασία της ένταξης της συστηματικής άσκησης στη ζωή μας, γιατί ωφελεί σημαντικά την υγεία μας! Παράλληλα, ενημερώνει αξιόπιστα για τα σπουδαία πλεονεκτήματα της άσκησης του περπατήματος. Το περπάτημα στη φύση είναι μία εύκολη άσκηση, που δεν χρειάζεται προπόνηση, ούτε ειδικό εξοπλισμό, ενώ είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Το συστηματικό περπάτημα μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, βελτιώνει τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, δυναμώνει τα οστά, προλαμβάνει τη δημιουργία κιρσών κάτω άκρων, μας «φτιάχνει» τη διάθεση! Μας κάνει καλό!

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας – ΣΔΥΜ – που θα «οδηγήσει» τη συμβολική διαδρομή περπατήματος μέσα στο δάσος, συμμετέχοντας ενεργά στη δράση μας.

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ. ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ. ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software