ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ & ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΔΗΜΟΙ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ/ΠΕΥΚΗΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας είναι πάντοτε προσανατολισμένο στον άνθρωπο, με προτεραιότητα την αξιόπιστη, επιστημονική ενημέρωση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, γιορτάζει την προστασία και φροντίδα του πιο σημαντικού μας οργάνου, της καρδιάς μας, με Κοινωνικές Δράσεις Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου και Καρδιολογικού Ελέγχου, που θα διεξάγει ΔΩΡΕΑΝ στους Δήμους Αιγάλεω, Γαλατσίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης, υπό την αιγίδα τους.

Το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. εμπνέεται από το Παγκόσμιο Μήνυμα του World Heart Federation για την Ημέρα της Καρδιάς 29 Σεπτεμβρίου 2022 – Use heart for every heart – και μεταδίδει με τη σειρά του το μήνυμα για μία ημέρα ουσιαστικής συνειδητοποίησης της σημασίας της πρόληψης των νοσημάτων της καρδιάς, με στόχο την υγεία για όλους!

Σε αυτά τα πλαίσια, οι δράσεις του Ιδρύματος: «ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» θα ξεκινήσουν 29 & 30 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν και τον Οκτώβριο!

Συγκεκριμένα:

“ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ”:

-Δημοτικά Ιατρεία ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ: 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2022

-Πολυϊατρεία ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ: 10 & 11 Οκτωβρίου 2022

Ιατροί συνεργάτες του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. θα μετρήσουν την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και την ολική χοληστερόλη των δημοτών και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HEART SCORE θα προσδιορίσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο για τα επόμενα 10 χρόνια, παρέχοντας και τις ανάλογες συμβουλές και οδηγίες.

“ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ”:

-ΚΑΠΗ Δήμου ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 5 & 6 Οκτωβρίου 2022

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από Ιατρούς συνεργάτες του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. και περιλαμβάνει έλεγχο αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπέρηχο καρδιάς.

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software